Näyttelyt

Valokuvanäyttely valo- ja tulitaiteesta: Yön kulkijat

Valo- ja tulitaiteen kuvaaja Art of Yahoo on pystyttänyt syysmessuille valokuvanäyttelyn: Yön kulkijat. Kuvat on SOOC- eli suoraan kamerasta tekniikalla kuvattuja ja minimalistisesti jälkikäteen käsiteltyjä. Hänen intohimonsa on kuvaustapa, millä luodaan tulella ja erilaisilla valoilla valaistu maailma pimeyteen. Näyttely on luotu yhdessä Viljami Sjöblomin kanssa. Teokset ovat myös myynnissä messuilla.

https://www.instagram.com/art_of_yahuu

Kirotut naamiot -näyttely

“Tuona marraskuun iltana noustessani laivaan, hallussani tuo mieletön kokoelma naamioita eri puolelta maailmaa, en ajatellut naamioihin liittyvän minkäänlaista kirousta…”

Neljätoista naamiota yksityiskokoelmasta.

Seiso naamioiden edessä ja aisti, tunnetko sinä niistä huokuvan jotain outoa energiaa.

Näyttely löytyy Merisiiven lasikäytävästä.

 Kutsutut (The Summoned) 

Lammikko on kahden taiteilijan, taustoiltaan nukketeatteritaiteilijan ja muinaistekniikan artesaanin, muodostama visuaalisen ja ympäristötaiteen työryhmä joka saa voimansa luonnosta ja sen yhteyksien jatkuvasta etsimisestä. He hyödyntävät työskentelyssään luonnon- sekä kierrätysmateriaaleja ja suuri osa heidän työskentelystään nivoutuukin materiaalien valmisteluun ja jalostamiseen orgaanisesta materiasta valmiiksi teoksiksi. Yleisenä teemana heidän teoksissaan on käyttää maatuvia tai kierrätettyjä materiaaleja joiden kautta he luovat hetkellisiä kokemuksia ympäröivään maailmaan, linkittäen meidät aineellisen muistutuksen kautta aineettoman lähteen äärelle.

Lammikko -työryhmän teoskokonaisuus Kutsutut (The Summoned) päästää valloilleen olentoja menneisyyden ajattomilta laitumilta. Nämä tuntemattoman portaalin läpi tunkeutuneet ilkikuriset ja leikkimieliset kallokasvoiset hahmot punovat ajatonta juurakkoa itseytemme ja luonnon kaoottisten voimien välille.

Kutsutut (The Summoned) installaation hahmot on rakennettu luonnon- ja kierrätysmateriaaleja käyttäen. Materiaalien hankinnassa on käytetty lähituotettuja hävikkimateriaaleja ja jätelavoilta löydettyjä esineitä.

Näyttely löytyy Kallolavan vierestä.

Viking Photoshoot valokuvanäyttely

Kyseinen ryhmä kuvaa muutamia kertoja vuodessa Viikinki hengessä, mutta rehellisesti vahvalla Hollywood twistillä. Kuvat eivät siis ole autenttisia, vaan mukana on vahvasti Hollywoodin luomaa mielikuvaa vaatetuksen ja yleisen habituksen suhteen.

Ryhmään kuuluu jo lähemmäs 100 henkeä, jossa mukana kuvaajia, malleja, muah henkilöitä, taustajoukkoja ja yhteistyökumppaneita. Ensimmäinen tapahtuma on järjestetty vuonna 2021 syksyllä ja tapahtumat ovatkin kasvaneet valtavasti tämän jälkeen.

Toimintamme on hyvässä ryhmässä toimimista ja meidän tapamme elää ajan hengessä mukana, vaikka ei todellisuuteen perustukaan. Kaikilla on onneksi taiteellinen vapaus näihin asioihin, joten onneksi meille kaikille on oma paikkamme skenessä.

Tämä on historiamme ensimmäinen näyttely ja olemmekin hyvin innoissamme tästä.😊🙏

https://www.instagram.com/viking_photoshoot/

Näyttely löytyy ravintola Furuun ja Yliseen menevältä käytävältä

Multiaistillinen taidenäyttely Obskura valtaa Pakanallisten Syysmessujen pohjakerroksen aulan. Taiteilijapariskunnan yhteisnäyttely koostuu yhdeksän pohjoismaalaisen taruhahmon kertomuksesta, joista kaikista on luotu oma taulu, runo ja musiikkikappale. Ilmaisen kokemuksen kiertäminen kestää n. 30 min, jonka aikana sukelletaan pelon, paranoian ja surun tunteisiin.

Sebastian Björkman on graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija ja näyttelyn mixed media taulut ja runot ovat hänen käsialaansa. Queer muusikko Liemx (Lex Ikonen) on säveltänyt galleriassa soivan elokuvamaisen ja instrumentaali albumin Blueness. Koko albumi löytyy tunnetuimmista suoratoistopalveluista, esimerkiksi Spotifysta

Liemx: https://www.instagram.com/liemxofficial/
Björkman: https://www.instagram.com/sebastianbjoerkman/