Näyttelyt

Mirja Marschin kirjottuja maalauksia

Taulut on esillä hotellin ravintolaan menevällä galleriaseinällä.

Mirja Marsch kertoo tauluistaan seuraavaa:

“Teokseni ovat tunnelmaltaan sadunomaisia. Rakkauteni metsään näkyy teosteni aihevalinnoissa, luonto ja eläimet ovatkin tärkeässä osassa tuotannossani. Osa teoksista sijoittuu aihemaailmaltaan muinaiseen Suomalaiseen mytologiaan. Ukko, Akka, Ilmatar ja muut jumalhahmot ovat alkua kasvavalle teoskokonaisuudelle jota olen työstämässä lähivuosien aikana.

Teokseni ovat kirjottuja maalauksia, joihin yhdistän erilaisia tekstiilintekniikoita ja materiaaleja. Teoksilleni on ominaista kerroksellisuus. Maalaamisen jälkeen luon niihin toista pintaa kirjoen koneella ja käsin, sekä lisäillen niihin mm. paljetteja ja helmiä.”


Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta- näyttely 

Näyttely sijaitsee myyjäkäytävällä

Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta on pienen taidekollektiivin tuottama sarjakuva, jota julkaistaan pienlehtenä ja albumeina. Tarinat sijoittuvat keskiaikaisen Pohjolan ja Baltian miljööseen. Sarjakuvat esittelevät historiallista maailmaa, tapahtumia ja elämänmenoa pohjautuen historialliseen lähdemateriaaliin ja tutkimustyöhön. Historiallisen, lineaarisesti etenevän maailman rinnalla tarinoissa elää myös myytillinen, ajaton ja syklinen maailma. Noidat ja tietäjät kulkevat Ylisen ja Alisen maailmojen välissä, luontoa asuttavat henget ja pakanalliset Jumalat operoivat vielä toimissaan. Kristinuskon raivatessaan tietään, alkaa pakanallisten hahmojen ja muinaisten uskomusten rinnalle ilmaantua myös merkittäviä pyhimyksiä sekä uusia kristillisiä tapoja. Maailmanjärjestyksen muuttuessa, ihmisen tajuntaakin taotaan uusille aalloille.

Näyttely koostuu vuosina 2016-2023 “Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta” -sarjakuvaan tuotetuista sivuista ja kansista. Näyttely on suunnattu kaikille Pohjolan historiasta, mytologiasta ja taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneille.

EPSON MFP image

NEBULUS1898 – The Void

”Nebulus 1898 on elliptinen planetaarinen sumu Carinan tähdistössä. Se sijaitsee lähellä kirkasta Beta Carinea-tähteä. Planeettasumun keskustähti on O-tyypin tähti, jonka spektrityypit on O(H)3 III-V. Gaia-tietojen analyysi viittaa siihen, että se on binaarijärjestelmä.”

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään millaisten lasien läpi tarkastelet maailmaa?

NEBULUS 1898//:AlteredStateOfSenses – teos ottaa kantaa siihen, miten eri ulkoiset tekijät kuten media, yhteiskunta ja uskonnot muovaavat suodattimiamme, joiden läpi omaa todellisuuttamme tarkastelemme. 

NEBULUS haastaakin pohtimaan niin tulkintaamme estetiikasta ja taiteesta, kuin myös maailmankatsomuksestamme ja kysymään olemmeko todella arvojemme takana, emmekä klikkimedian ja ympäristömme trendien äänitorvi.

NEBULUS 1898 – näyttelyn teokset sijoittuvat hotellin eri puolille. Suurin osa niistä on pohjakerroksessa: Manalassa ja Haadeksen käytävällä, osa mm. auditorion aulassa, ulkona ja pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Scroll to Top