Kellariravintola

Lauantain 7.10 ohjelma

Klo 13.00 Juuriääni musiikkiesitys

Klo 13.30 Henkiauttajat oppaina ja ystävinä luento

Klo 14.30 Ihanan musta magia luento

Klo 15.30 Studio Bastet – Astrae tanssiesitys

Klo 15.40 Hallanmaa tanssiesitys

Klo 16.00 Noiduin musiikkiesitys

Klo 17.15 Sampo Lämsä: Shamaanien ja mustien noitien yhteistyö luento

Klo 20.00 Kellariravintola muuttuu K18 tilaksi

Klo 20.15 Korvenloitsu musiikkiesitys

Klo 21.00 Tanssiesityksiä

Klo 22.00 Bileet

Sunnuntain 8.10 ohjelma

Klo 11.30 Paneelikeskustelu Miten eri uskomusjärjestelmät eroavat toisistaan?

Klo 14.00 Duo Mysticus musiikkiesitys

Klo 15.15 Hallanmaa tanssiesitys

Klo 15.25 Myrna tanssiesitys

Lauantai 7.10


Juuriääni musiikkiesitys

Klo 13.00 (ja Kallolavalla klo 18)

Juuriääni on kahdesta äänitaiteilijasta koostuva duo, joka luo improvisoituja ja arkaaisia äänimaisemia. Vokaaleissa ovat korkeisiin ja juureviin noitanuotteihin erikoistunut Kipinä ja kurkkulaulutaituri Andreas.

Kutsumme sinut mukaan mystiselle ja melodiarikkaalle matkalle Helsingin Pakanallisilla syysmessuilla lauantaina 7.10. Kellariravintolassa klo 13 ja Kallolavalla klo 18 alkaen – tervetuloa!

Ota @juuriaaniofficial seurantaan myös Instagramissa


Henkiauttajat oppaina ja ystävinä luento

Seuraa valkoista peuraa, Susanna Niemi

Klo 13.30

Luennolla Susanna kertoo henkiauttajien tehtävistä, miten saat yhteyttä omaan henkioppaaseen, mitä vaaroja ja haasteita opastyöskentelyssä voi olla ja millaista elämä henkiauttajien ohjauksessa on. Luennolla puhutaan enkelioppaista, eläinoppaista, opettajista, viestintuojista, valonsotureista, muodonmuuttajista, edesmenneistä läheisistä, luonnonhengistä ym. Henkiauttajien lajikirjo on hyvin moninainen ja tehtävät vaihtelevat, joku on erikoistunut johonkin tiettyyn asiaan ja joku on ns. yleisopas. Henkiauttajat ovat tukijoita ja ystäviä, ennen kaikkea he ovat persoonia, joka näkyy heidän tavassaan auttaa ja keskustella.

Tervetuloa viihdyttävälle, oivaltavalle ja jopa jännittävällekin matkalle henkioppaiden monipuoliseen maailmaan.

Susanna Niemi on selvänäkijä, meedio, korttitulkitsija, henkisen alan bloggaaja ja sosiaalisen median sisällöntuottaja, sekä psyykkisten kykyjen kehittämisen mentori ja kouluttaja. 

Yrityksen nimi Seuraa valkoista peuraa on saanut nimensä Susanna henkioppaan valkoisen peuran johdosta. Johdatuksen valkoinen peura opettaa meitä kuuntelemaan omaa intuitiotamme ja elämään sydäntietoisempaa elämää, hän myös johdattaa sinua löytämään oman sisäisen valosi joka voi loistaa myös muille. 

Valkoisen peuran seuraaminen tarkoittaa johdatuksessa elämistä, rohkeutta olla oma itsensä ja rohkeutta tuoda valoa muiden ihmisten elämään. 

“Minun tehtäväni on tuoda tietoa omien kykyjen kehittämisestä, rohkaista niiden ammattimaiseen harjoittamiseen ja auttaa ohjattaviani löytämään oma potenttiaalinsa omanlaisenaan valotyöntekijänä. Siksi tarjoan useita erilaisia yksilöllisiä kurssi- ja koulutusvaihtoehtoja sekä henk.koht. mentorointia. Lisäksi tuotan opiskelun tueksi eri some-kanaviin ilmaisia tietovideoita ja -tekstejä.

Yksi Henkisellä alalla työskentelyn tärkeimmistä asioista on tietää ja tuntea omat henkiauttajansa, siksi haluan asiasta teille luennoida.” kertoo Susanna Niemi.


Ihanan musta magia luento

Noitapiiri Emilia Isebel

Klo 14.30

Mitä musta magia todellisuudessa on ja mitkä ovat sen juuret? Rakkaus syvimmässä pimeydessä ja suojeleva voima. Musta noituus on alunperin ollut suojelevaa ja parantavaa magiaa. Se on yhteydessä elementtien voimaan ja sen juuret ovat muinaisessa Egyptissä ja mysteeritemppeleissä. Se on käytännössä magian voimallisin muoto ja harva tietää, että valkoisen auran jälkeen tulee vielä musta. Samoin kuin mustat kissat, luku 13 ja moni muu asia on demonisoitu, tehtiin myös mustasta magiasta pahaa aikoinaan. Luennossa käsitellään magiaa tästä näkökulmasta, että musta ei ole yhtä kuin pahaa ja wiccalaisuuden näkökulmassa, jossa musta nähdään valkoisen kanssa tasapainon toisena lähteenä. Pääset myös käytännössä näkemään esimerkiksi kynttilämagian ja heilurimagian sekä henkien kautta, mitä musta magia voi olla. Pääosinhan se on nimenomaan energioiden hallintaa sitä kautta, että osaa hallita myös ns. pimeän voimansa täysin. 


Klo 15.30

Studio Bastet – Astrae

Studio Bastet on taatusti kaupungin maagisin tanssikoulu – mustan kissan vartioima boheemi tanssitemppeli salatussa lokaatiossa Ullanlinnassa, jota johtaa samoissa tiloissa myös noitakoulua pyörittävä Laura Luna. 

Studio Bastetilla voit opiskella fuusiovatsatanssia ihan alkeista edistyneisiin ja saada yksityisopetusta sekä valmennusta omien tanssien luomiseen, tai jopa opiskella itse opettajaksi! Studiolta voit myös tilata esiintyjät yleisö- ja yksityistilaisuuksiin! 

Studio Bastetin esiintyvä ryhmä saapuu Pakanamessujen lavalle tähtien takaa mystisellä Astrae-miekakoreografiallaan, joka on ryhmää ohjaavan Laura Lunan käsialaa. Tanssijat Iiris & Marjo.

Kuva Ramon Schütz


Hallanmaa

Klo 15.40

Hallanmaa on dark fusion -vatsatanssin oppilasryhmä Helsingistä, jonka ohjaajana toimii Anni Dohlen. Hallanmaa esiintyy messuilla kahdesti. Lauantaina Hallanmaa esittää pakanateemaisen tanssin,  jossa nähdään tulen räiskyntää.


Noiduin 

Klo 16.00

Noiduin on muinaisesta suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä inspiraationsa saava yhtye, ja suuri osa sen viehätystä on itse rakennetut soittimet kuten jouhikko, kantele ja noitarummut. Insta: @noiduin Facebook: https://www.facebook.com/noiduin


Sampo Lämsä

Shamaanien ja mustien noitien yhteistyö luento

Klo 17.15

Archonit: mitä ne on ja miten niiden tuoman erillisyys illuusioiden romahtaminen ja poistuminen tuo yhteen shamaanit ja mustat noidat eri ulottuvuuksissa ja aspekteissa synnyttää täysin uuden ymmärryksen aikalinjan. 

Sampo on tunnettu valoshamaani, parantaja ja esiintyjä. Hän pyörittää https://thelightofthenorth.com sivustoa.


Kellariravintola aukeaa ulkorituaalin jälkeen uudelleen klo 20 ja on silloin K18 aluetta


Korvenloitsu 

Klo 20.15

Shamaanirumpujen tummat rytmit sekä vanhan kansan loitsurunot vievät kuulijan myyttiselle matkalle muinaissuomalaiseen maailmaan.

Runot on koottu kirjoista, Suomen kansan muinaiset loitsurunot, Kalevala, Kanteletar.

Sovitukset, rummut ja laulu:

Ella Karjalainen ja Anu Kudjoi


Coven Project – Hecate

Coven Project on Studio Bastetin projektiryhmä, jossa on mukana tanssijoita eri puolilta Suomea. Teos rakennettiin alun perin Witches Night-tapahtumaan, joka pidettiin Tallinnan liepeillä Viikinkikylässä viime Beltanena/Valpurinyönä, mutta nyt siitä pääsee nauttimaan myös Pakanamessujen yleisö! Tämä Tummalle Feminiinille ja Hecatelle, noitien kuningattarelle omistettu dramaattinen fuusiovatsatanssiteos ammentaa syvältä varjojen äidin sylistä ja vie sinut hetkeksi toiseen todellisuuteen, liminaaliseen tilaan maailmojen välissä, jossa Hecate hallitsee. 

Antaudu…

Koreografia: Laura Luna

Tanssijat: Maria, Tytti & Sasha

Kuva Ramon Schütz


Laura Luna – Drawing Down the Moon

Tämä täyden kuun tanssi on ritualistinen sooloimprovisaatio, joka rakentuu elementaalien kutsun ja kuun “alasvetämisen” ympärille. Esitys kietoutuu ennalta rakennetun rungon ympärille, mutta on silti joka kerralla erilainen ja tapahtuu täysin hetkessä. Tämä on todellista tanssimagiaa, liikkuvaa symboliikkaa ja okkultista taidetta sanan täydessä merkityksessä. Sinun tehtäväsi on vain olla läsnä.

Laura on yksi Suomen fuusiovatsatanssin pioneereista, joka on opiskellut kansainvälisesti lajin huippujen ohjauksessa ja opettanut Tribal Fusionia täällä ensimmäisten joukossa jo vuodesta 2011!  Lauran kouluttamista tanssijoista monet jo esiintyvät ja opettavat itsekin. Laura Luna pyörittää Helsingissä Kaivopuiston kulmalla upeassa jugendinnan salissa sekä tanssikouluaan Studio Bastetia että magiakouluaan Moonday Schoolia. Eikä siinä vielä kaikki, Laura on myös Tarot-tulkitsija ja yleinen taideninja, ja hänen myyntipöydästään myyjäkäytävältä löydät lisäksi uniikit käsintehdyt korut, ketjuharnessit ja hiuslaitteet! 

Kuva Marko Konttinen 

Studio Bastet

https://www.studiobastet.fi/

https://www.instagram.com/studiobastet.hel

https://www.facebook.com/tanssistudiobastet https://www.youtube.com/channel/UCT5LFv15EhYEPOG4wWl7oQ

https://www.instagram.com/lauraluna.artist

https://www.facebook.com/LauraLunaTribalFusionBellydance


Satu Eterna

Satu Eterna on tamperelainen dark fusion tanssija, joka on tunnettu erityisesti metallimusiikin yhdistämisestä vatsatanssiin. Satu johdattelee katsojan mukaansa tarinankerronnan myötä fantasiamaailmoihin, joissa dramaattinen goottiesteettinen liikekieli, terävät aksentit, kehonhallinta ja kohtalokkaat poseeraukset ovat pääosassa.

Satulta näemme lauantaina messuilla esityksen, jossa alamaailman sielu kaivautuu ylös äitimaan uumenista intoutuen tanssimaan kuun valossa.


Maria Morte

Maria Morte on Helsingissä toimiva fuusiovatsatanssija ja -tanssinopettaja. Goottiestetiikasta, metallimusiikista ja kauhuelokuvista inspiraatiota ammentava Maria esiintyy messuilla tumman elegantilla vatsatanssisoololla. Maria on yksi helsinkiläisen tanssistudio TribalTanssiKeskuksen opettajista.


Anni Dohlen

Anni Dohlen on dark fusion -vatsatanssin opettaja ja esiintyjä, joka rakastaa metallimusiikkia, pakanateemoja ja aavemaisia tarinoita. Messuilla nähdään Annin soolo “Chooser of The Slain”, joka johdattaa katsojan valkyrioiden maailmaan korpin saattelemana.


Anniina M. Vertanen  – Näkijä ja Lavarunotaiteilija

Alkuvoimaisen feminiinienergian häpeilemätön sanansaattaja ja inspiroiva tapahtumien tulen nostattaja.

Anniina esiintyy Pakanallisilla syysmessuilla suursuosion saavuttaneella lavarunoteoksellaan Louhi Loveeni Lempi.

Tämä show on väkevä neljän runon matka tietäjänaisen polusta ja pyhän femininiinin sekä maskuliinin polariteettisesta yhtymisestä.

Louhi Loveeni Lempi on kiehtova fuusio modernia Pohjolan Spoken Wordia, kalevalaista sanastoa ja alkukantaista naisvoimaa.

Esitystä on ylistetty syvästi parantavaksi, seksuaalisuutta eheyttäväksi ja elämänenergiaa kohottavaksi. 

Tule kokemaan mystisen aistillinen lavarunomatka Kalevalan kautta Pohjolan syviin ikimetsiin, elämänenergian ehtymättömälle lähteelle.

Anniina M. Vertanen – Louhi Loveeni Lempi 

Kellariravintolassa lauantai-iltana.

Anniinaan voi tutustua instagramissa @anniinavertanen.


Kaven

Kaven on kolmen tanssija-tanssinopettajan muodostama Dark Fusion -vatsatanssitrio. Trion muodostavat tanssijat Anni Dohlen, Maria Morte ja Satu Eterna. Ryhmän teemat liikkuvat tumman pakanallisuuden, goottiestetiikan ja mytologioiden parissa. Messuilla trio esittää uuden numeronsa Moirai, joka ammentaa inspiraationsa mytologisista kohtalottarista, kolmesta kuolemattomasta naisesta. He kehräävät katselijoiden elämänlankaa ja lopulta päättävät, kenen elämänlanka katkeaa. 


Laura Luna & Hasard Le Sin – Witch & Incubus

Myöhäisiltaan sopii hieman tulikiven katkuinen fuusiovatsatanssijan ja burleskiartistin poikkitaiteellinen duetto, jossa voimallinen noita ja röyhkeä seksidemoni kohtaavat toisensa taikapiirin kautta. Numerossa liikutaan tunnelmasta toiseen, ja yllätyksiäkin saattaa tulla! Tämä yleisön rakastama ohjelmanumero ei jätä taatusti ketään kylmäksi vaikka helvetti jäätyisi! 

Kuva Tuomas Lairila


Illan päättää bileet uv-valojen hohteessa!

Pakanallisten Syysmessujen lauantai-iltana tienviitat johdattavat sinut Manalaan tanssimaan UV-valojen hohteeseen!

DJ Saku lämmittelee aluksi levottomat sielut suomisaundilla, johon kuuluu villit trancebiitit miksattuna luovasti kaikenlaisen audiomateriaalin kanssa manalan ja taivaan väliltä! DJ Kehveli jatkaa yöhön psytrancella saaden tanssilattian pyörryksiin setillä uusia hittejä, vanhoja klassikoita ja villeimpiä remixejä. Onko sinusta pitämään soihtu korkealla ja tamppaamaan Manalan kolkkoa lattiaa pilkkuun saakka?

Kellariravintola sulkee ovensa klo 02!


Sunnuntai 8.10

Paneelikeskustelu: Miten eri uskomusjärjestelmät eroavat toisistaan?

Klo11.30 – 13.30

Suomesta löytyy erilaisia uskomusjärjestelmiä sekä uskontoja, joihin kohdistuu hyvinkin voimakkaita ennakkoluuloja. Paneelissa on keskustelemassa eri näkökulmista usean eri tahon edustajat. Median luoma julkisuuskuva sekä ennakkoluulot saattavat olla kaukana todellisuudesta.  

Ovatko satanistit saatananpalvojia, jotka uhraavat eläimiä?

Keittävätkö noidat lentovoiteita lasten rasvasta ja kiroavat ihmisiä rahasta?

Ovatko kaikki kultit vaarallisia itsemurhiin johtavia henkilökultteja?

Ovatko kristityt näistä kaikkein suurimpia käännyttäjiä ja tuomitsijoita? 

Ovatko suomenuskoiset tonttuihin ja haltijoihin uskovia hörhöjä?

Panelistit

Luminaari Blackthorn, Chrysaliksen Temppeli

Minister Jenni, The Satanic Templen Suomen seurakunta

Iina Lappalainen, Suomen Noitaopisto ry, eklektinen wicca

Jussi Sohlberg, TM, tutkimuskoordinaattori

Miika Vanhapiha, Karhun kansa


Paneelin vetäjänä toimii Lehto ry:n puheenjohtaja Katariina Krabbe

Duo Mysticus

Klo 14.00

Duo Mysticus julkaisee toisen albuminsa Tuonen kaiku syksyllä 2023, ja Pakanallisilla syysmessuilla kuullaan uuden levyn tarina kokonaisuudessaan. 

Duo Mysticus tunnetaan musiikista, joka tempaisee mystisiin, tummasävyisiin tunnelmiin ja antaa voimaa kuulijoilleen. Metsättären laulu ja Velhon kitara sekä shamaanirummut loihtivat ikiaikaisia tarinoita. 

Duolta on ilmestynyt luonnonhenkinen albumi Shamaanin uni vuonna 2021. Uudella levyllä Duo Mysticus sukeltaa vielä syvempiin ja mystisempiin maailmoihin.

www.duomysticus.com

www.youtube.com/duomysticus


HALLANMAA

Klo 15.15

Hallanmaa on dark fusion -vatsatanssin oppilasryhmä Helsingistä, jonka ohjaajana toimii Anni Dohlen. Hallanmaa esittää messusunnuntaina aavemaisen tanssin “Horros”, jossa unohdettu olio herää tutkimaan ympäristöään.

MYRNA

Myrna on tamperelainen dark fusion vatsatanssin oppilasryhmä, jota luotsaa Satu Eterna. Ryhmä esittää mystisen koreografian Godsmackin kappaleeseen “Voodoo”.


Scroll to Top