Kallolava

Kallolava on heti pääsisäänkäynnin hengailualueella ja voit siinä istahtaa kupposelle kahvia, tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.

Kallolavalla tapahtuu koko messujen ajan. Luennoitsijat saattavat piipahtaa luentonsa jälkeen lavalla vastaamaan kuuntelijoiden kysymyksiin, luvassa on paljon akustista musiikkia, runoja, kirjaesittelyjä ja eri yritysten infoiskuja.

Kallolavalla siis sattuu ja tapahtuu ja läheskään kaikki ei ole ohjelmassa. Välillä voi olla mikki auki ihan yleisöllekin.

Lauantaina ohjelmassa mm.

SUOMEN KANSAN MUINAISIA LOITSURUNOJA LAULETTUNA Alina Miete

Tule mukaan kuulemaan Suomen kansan muinaisia loitsurunoja laulettuna. Osa Elias Lönnrotin vuonna 1880 toimittamasta teoksesta on sävelletty esitettäväksi rummun kanssa ja esitys vie kuulijansa matkalle kohti kansanperinteen alkujuuria. Loitsurunoja oli kaikkiin tilanteisiin omansa; niin arkisiin asioihin kuin kala- ja metsästysonneen, oluenpanoon, lemmen nostatukseen ja sairauksien hoitoon sekä monituisiin kiputiloihin kuten hammastautiin. Olipa joukossa myös pelottavia manauksia ja kiinnityssanoja joilla esimerkiksi saatettiin matkoihinsa ja Hiiteen pahansuopa henkiolento.

Alina Miete on laulaja ja luonnonnoita, joka löytää inspiraationsa luonnosta ja hengistä. 

Juhani Nevalainen

Juhani Nevalainen on pitkänlinjan muusikko, lauluntekijä ja sanoittaja, joka avaa luomista ja eilistä soittamisen välissä. “Luonto tietää”, on Juhanin tulevan pitkään odotetun uusimman albumin nimi. Tällä poikkeuksellisella keikalla Juhani on luvannut hieman myös puhua ja raottaa tapojaan luoda.

Musiikki on pyhä aine. Annan sen läväistä minut, ja maalaan näkyväksi sen, kuinka musiikki soi minussa.

Mai Kaisla Syrjälä on 1987 syntynyt kuvataiteilija (AMK) ja runosielu, syntyjään pohjanmaalta, kulkujaan kaikkialta Suomesta.

Noitaopiston kyselyhetki

Tule tapaamaan Iinaa ja muita Noitaopiston opettajia ja keskustelemaan opinnoista ja opiston toiminnasta.

Kallolavalle nousee itseoikeutetusti myös Kallomäki molempina messupäivinä!

La klo 17 – 17:30 luvassa akustinen setti ja meet&greet tapaaminen. Luvassa myös upouuden jouhikon Norpakon esittelyä!

Su klo 14 – 14:15 Kallomäki duo (jouhikko & kurkkulaulu)

Kallomäki soittaa myös loppuunmyydyssä Alisessa ja esiintyy yhdessä Hekate’s Fire tulishown kanssa klo 19 hotellin pihalla.

KIPINÄN JA KORPIN ÄÄNIMATKA

Tule rentoutumaan toisiin ulottuvuuksiin vievän äänimatkan tahdissa. Parantavan äänimaiseman loihtivat meille Hoitava Kipinä ja Noora Korppi rumpujensa kumahtelulla ja laulunsa helähtelyllä. Tämän noitakaksikon yhteisiä äänimatkoilla on läsnä alkukantaista voimaa ja ikiaikaista viisautta!

Sunnuntaina ohjelmassa mm.

Lentävä marsu, vampyyri yökoulussa ja Kakkakikkare hammaslääkärinä- fantasia lastenkirjallisuudessa.

Minna Kivelä haastattelee lastenkirjailija Paula Norosta hänen Supermarsu, Yökoulu ja Hulluja satuja- kirjoistaan.

Myynnissä muutamia Paulan ja Minnan yhdessä kirjoittamia Hulluja satuja-kirjoja. Ja omistuskirjoitukset hoituu myös. : )

Valokuvaaja Veikko Somerpuro, Tammi.

Runous ilmaisee sanoilla sanaintakaisen. Lausuminen pudottelee sanat, kuin pisarat, mielien maahan, 

mutta viiva on puro, joka kasvaa pisarat mereksi; Kokonaisuuden kuvaksi.

Siispä lausun äänellä, ja lausun viivalla.

Mai Kaisla Syrjälä on 1987 syntynyt kuvataiteilija (AMK) ja runosielu, syntyjään pohjanmaalta, kulkujaan kaikkialta Suomesta.

Duo Mysticuksen Meet & Greet Klo 12.00 ja klo 16.00

Mili Kemppi – Henkivälittäjä

Kiinnostaako sinua kuulla, miten meedio työskentelee? Tervetuloa kuulemaan, millaista meedion työ oikein on! Henkivälittäjä Mili murtaa yleisimpiä myyttejä ja pelkoja, joita meedion työn harjoittamiseen liittyy.. On mahtavaa nähdä, että niin monia kiinnostaa meedioksi ryhtyminen ja mitä se pitää sisällään!

Haaveiletko henkisen alan yrittäjyydestä? Väitin itsellenikin vielä puolitoista vuotta sitten, ettei minusta tule ikinä yrittäjää. Käy hakemassa inspiraatiota ja tutustumassa pieneen Etsy-kauppaani, joka lähti liikkeelle muutamasta hassusta luennasta – ja on nyt kasvanut “sopiviin” mittasuhteisiin. http://www.etsy.com/shop/ComfortReadings

Lehto ry:n toiminnan esittelyä