Auditorio

Luennot ja muut esitykset

Lauantain 7.10.2023 ohjelma

Klo 11.30 Avajaisrituaali

Klo 12.30 Muodin mysteerikoulu – Mai Niemi

Klo 13.30 Magian ilmentymiä keskiajan Pohjolassa – Wilhelmiina Heinonen

Klo 14.30 Nest – mystinen kantelemusiikkiesitys

Klo 15.30 Naiseus ja alkuvoimat suomalaisessa mytologiassa – Thuleia

Klo 16.30 Mitä on teknomagia? – Luminaari Blackthorn

Klo 17.30 Noitahaavaseremonia– Iina Lappalainen

Klo 20.00 Huntu dokumentti ja keskustelutilaisuus

Sunnuntain 8.10.2023 ohjelma

Klo 11.30 Haamut – Monimuotoisuus, Ilmentyminen ja käyttäytyminen – Alexei Lehtinen

Klo 12.30 Historialliset loitsurituaalit Suomessa ja Karjalassa – Siria Kohonen

Klo 13.30 Dreams: how can they help us? – Michelle Karen

Klo 14.30 Vainajanpalvonta muinaisessa Suomessa – Jutta Koskinen

Klo 15.30 Messut päättävä Shamaaniseremonia – Anja Kadziolka

Lauantai 7.10.2023


Muodin mysteerikoulu- kvanttimuoti uudessa tietoisuudessa
Muodin P A R A T I I S I K O O D I T ja tietoinen pukeutuminen
Mai Niemi

Klo 12.30 Luento

Kvanttifysiikan lakien mukaisesti olemme värähteleviä, resonoivia energiakehoja, valokehoja.
Sanotaan, että ihmiset peittivät kehonsa vaatteilla alun perin siksi, että he halusivat peittää auransa.
Sitä ennen oli aika, jolloin olimme täydellisessä yhteydessä kaikkiin olemuspuoliimme, myös henkeemme. Olimme jumalia ja jumalattaria ja pukeuduimme sen mukaisesti.
Mutta jostain syystä me kadotimme tämän yhteyden ja peitimme kehomme, jotta ei paljastuisi, keitä me todellisuudessa olimme. Tämän unohduksen jälkeen aloimme pukeutua tukeaksemme egoamme. Nyt on tullut aika, jolloin meille on annettu mahdollisuus
vapauttaa uudelleen sisäiset voimamme. Voimme myös pukeutua niin, että kaikki energiakehomme tulevat puetuksi ja voimme ilmentää Todellista Minäämme.

Mai Niemi
Muotitaitelija B.A.hons.
ESOF Feng Shui konsultti

Työskentelen Pyhän Naiseuden Sofia ja Maria Magdalena energioiden välittäjänä avaten ja vahvistaen naiseutta meissä sekä planeetallamme. Työkumppaninani ovat lohikäärmeet, luonnonhenget sekä arkkienkelit. Minua kutsutaankin Suomen Hyväksi haltiattareksi.
Suunnittelen kvanttimuotia Kosmisen Muotineuvoston ohjauksessa ja hyödynnän Pyhää Geometriaa ja Pyramidi tiedettä avaamaan ja nostamaan kehon tietoisuutta. Sovellan myös FengShuita ja Kalevalan ikivanhaa viisautta kokonaisvaltaisessa Taikavaatekaappi innovaatiossani, joka kommunikoi kehon kanssa ja pukee kehon, mielen ja sielun, sisäisen ja ulkoisen minämme.
Tuotemerkki: Mai Niemi Finnish Fairytale
Nettikauppa: www.mainiemi.com
Kivijalkakauppa: Mai Niemi Finnish Fairytale shop, Katariinankatu 4, Senaatintori, Helsinki
Mai Niemi Design House ja Iammai hoitohuone: Puutarhatie 4. Kauniainen

Facebook ja Mai Magic Wardobe ja IG


Magian ilmentymiä keskiajan Pohjolassa

Väitöskirjatutkija Wilhelmiina Heinonen

Klo 13.30 Luento

Luennollaan Heinonen avaa magian käsitteen taustoja ja keskiaikaisen pohjoismaalaisen kokemuksia magiasta. Lähde-esimerkkien kautta tutustutaan menneisyyden yhteisöjen käsityksiin ja kokemuksiin. Lisäksi pohditaan, miten menneisyys näkyy ja vaikuttaa nykyhetkessä.

Wilhelmiina Heinonen on tutkinut väitöskirjatutkijana Tampereen yliopistossa keskiaikaista magiaa kokemuksen historian näkökulmasta. Erityisenä kiinnostuksen kohteena Heinosella ovat feminiinille annetut merkitykset pohjoismaisessa magian diskurssissa: millaisilla mielikuvilla ja stereotypioilla feminiiniä ja sukupuolta on rakennettu magian kontekstissa?


Nest – mystinen kantelemusiikkiesitys

Klo 14.30

Kesyttämättömien korpimaiden salaisuudet. Kertomukset, joita vaeltajat tuovat mukanaan saapuessaan majapaikkoihinsa. Tarinat, joita puut ja eläimet itse saattaisivat kertoa, jos me puhuisimme heidän kieltänsä.

Tämänkaltaisille asioille Nest pyrkii antamaan eloa tunnelmallisen akustisen musiikin ja äänimaisemoinnin keinoin. Nest:n musiikin perustava elementti on Suomen kansallissoitin – Kantele.

Aslak Tolonen onkin itse rakentanut soittamansa kanteleet, kuten oli tapana ammoisina aikoina. Kanteleen kauniin äänen seuraksi liittyvät perkussiiviset elementit ja kokeellisempi äänimaisemien maalailu. Nämä yhdessä luovat mystisen kokonaisuuden, jonka tarkoitus on vangita kuulijan mielikuvitus, ja viedä hänet äänimatkalle, joka tuskin helposti unohtuu.

Facebook Bandcamp Spotify Apple Music


Naiseus ja alkuvoimat suomalaisessa mytologiassa

Thuleia

Klo 15.30 Luento

Suomalaisessa mytologiassa on yksi erityispiirre moneen muuhun pohjoiseen kansantarustoon verrattuna. Kosmos on feminiinisten voimien luoma. Naiseuden kautta maailmankaikkeuteen tulee niin hyvä kuin pahakin, elämä ja kuolema, nainen hallitsee näitä molempia ääripäitä.

Luennolla kerrotaan feminiinisistä voimista ja arkkityypeistä suomalaisessa kansanperinteessä. Vertailun vuoksi välillä kurkataan myös saamelaisiin uskomuksiin.

Thuleia-nimen takaa löytyy nelikymppinen kirjoittaja ja kuvataiteilija. Hän on pitänyt yli parikymmentä vuotta Suomen suosituinta Thuleian tupa-nettisivustoa, joka on kattava tietopankki luonnonuskonnoista ja arktisesta shamanismista. Thuleia on perehtynyt eri magiaperinteisiin ja esoteerisiin järjestöihin ja pyrkii kertomaan haastavista aiheista kansantajuisesti.


Mitä on teknomagia?

Luminaari Blackthorn

Klo 16.30 Luento

Voiko ihminen saada yhteyden koneeseen? Kuinka sosiaalista mediaa voi hyödyntää magiassa? Mitä Prometheuksen tarina opettaa meille teknologian vaaroista?

Monet magian muodoista on perinteisesti yhdistetty luontoon ja orgaanisiin materiaaleihin. Muuttuva maailma tarjoaa kuitenkin aivan toisenlaisen ulottuvuuden, jossa todellisuuden muokkaamisen työkaluihin kuuluu myös teknologinen magia – teknomagia.

Teknomagia kutoo yhteen nykyaikaisen teknologian ihmeet ja vanhan ajan salatieteelliset perinteet, avaten portit uudenlaiseen ymmärrykseen aina koodin kirjoittamisesta sosiaalisen median algoritmeihin.

Luennolla pohditaan teknologian ja digitaalisen maailman mahdollisuuksia magian näkökulmasta. Opit ihmisen ja koneen suhteesta ja saat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka voit toteuttaa tekno- ja kybermagiaa. Lisäksi luento pureutuu haastavaan kysymykseen siitä, kuinka urbaanissa ympäristössä elävä noita voi selvitä neonvalojen ja näyttöjen keskellä menettämättä järkeään.

Luennon jälkeen et ehkä enää halua mätkiä printteriäsi lekalla.

Blackthorn on okkultisti ja online-yhteisöjen asiantuntija, jolla on yli kymmenen vuoden ammatillinen kokemus pelialan ja teknologian parista sekä yli 20:n vuoden kokemus salatieteiden erilaisista muodoista. Hänen perustamansa Chrysaliksen Temppeli on esoteerinen seura, joka tutkii keinoja muokata todellisuutta.


Noitahaavaseremonia

Iina Lappalainen

klo 17.30

Tunnetko palan kurkussasi tai piston niskassasi, kun olet puhumassa itsellesi tärkeästä asiasta?

Noitahaava on aiemmista elämistä syntyisin oleva kollektiivinen trauma, joka aktivoituu kun olet astumassa omaan voimaasi ja tuomassa esille sisäistä magiaasi. Se voi saada sinut hiljenemään, kun haluaisit jakaa ystävillesi kristalliharrastustasi. Se voi tuoda karheuden kurkkuusi, kun kerrot perheelleesi aloittaneesi opinnot Suomen Noitaopistossa. Se voi saada sinut kerta toisensa jälkeen perääntymään, kun aiot aloittaa energiahoitojen ja korttitulkintojen tarjoamisen.

Tänä päivänä maapallolle on inkarnoitunut ennätysmäärä vanhoja noitia, joilla on energeettisessä solumuistissa jäljet noitavainoista. Nämä jäljet näyttäytyvät selittämättöminä niskakipuina, kurkkukipuina, epämukavana kihelmöintinä päälaella tai suorastaan pakokauhuna, kun on aika tulla näkyväksi.

Noitahaavaseremoniassa työskentelemme näiden traumojen kanssa. Hoidamme Hekaten ohjauksessa hiljennetyksi tulemisen haavoja omasta solumuistista, jotta voit ilmaista itseäsi vapaasti ja tulla näkyväksi omassa voimassasi.

Ethän tule seremoniaan päihteiden vaikutuksen alaisena tai jos sinulla akuutti mielenterveyden häiriö. Ole valmis olemaan paikalla koko seremonian ajan, sillä seremoniasta ei voi poistua kesken eikä siihen pääse osallistumaan myöhässä.

Suomen Noitaopiston rehtori ja pitkän linjan eklektinen wicca Iina Lappalainen on aiemmin ohjannut noitahaavaseremonioita verkossa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun seremonia pidetään lähitilaisuutena.


Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen

Klo 20

Huntu on vuonna 2022 kuvattu ja samana vuonna ensi-iltansa saanut dokumentti okkultismin historiasta ja sen uuden aallon saapumisesta Suomeen 1800-luvulla. Rikhard Larvannon ja Ukko Tornin toteuttama dokumentti esittelee niin esoterian historiaa, kuin myös sen vaikutusta sellaisiin Suomen kultakauden taiteilijoihin kuten Jean Sibelius, Akseli Gallen-Kallela ja Hugo Simberg. Esittelyn saavat erilaiset Suomeen saapuneet salaseurat, kuten vapaamuurarit ja ruusuristiläiset, sekä ajan merkittävät hahmot, kuten Pekka Ervast. Elokuva valottaa myös historian pitkään unohtamien henkilöiden, kuten Aarni Kouta ja Helmi Krohn, elämän vaiheita.

Dokumentissa äänen saavat niin esoteriaan perehtyneet kirjoittajat kuten A. W. Yrjänä, Aki Cederberg ja Viljami Puustinen, sekä alan tutkijat kuten Jussi Sohlberg sekä Turun Yliopiston Uuden etsijät-tutkimusryhmä. Visuaalisesti väkevä, kerronnallisesti viihdyttävä ja historiallisesti tarkka dokumenttielokuva on ensimmäinen aihepiiriä kootusti valottava teos Suomessa.

Elokuva päättää Pakanallisten syysmessujen lauantain ohjelman 300-paikkaisessa auditoriossa. Näytöksen jälkeen on Rikhard Larvannon juontama keskustelupaneeli, johon osallistuu dokumentissa esiintyviä asiantuntijoita


Sunnuntai 8.10.2023


Haamut-Monimuotoisuus, Ilmentyminen ja käyttäytyminen

Alexei Lehtinen

klo 11.30 Luento

Luennolla tutustumme haamujen moninaisuuteen, heidän ilmentymismuotoihin sekä haamujen psykologiseen käyttäytymiseen. Tutustumme myös siihen, miten he vuorovaikutteisesti käyttäytyvät ihmisten toimintaa kohtaan.

Luento antaa myös tietoa siitä, mitä hyötyä on siitä että pystymme erottamaan haamut muista henkimaailman entiteeteistä. Luennolla tulemme kokemuspohjaisten esimerkkitapausten kautta kuulemaan ja ymmärtämään käytännössä minkälaisia haamujen moninaisia muotoja voimme kohdata sekä miten suhtautua ja toimia heitä kohtaan. Opimme myös ymmärtämään, miten henkimaailma reagoi meidän käyttäytymiseemme sitä kohtaan.

Alexei Lehtinen on psykologisella tavalla henkimaailman olentojen sekä energioiden moninaisuuden näkijä, kokija ja ymmärtäjä. Hän on nähnyt henkimaailman olentoja lapsesta saakka sekä opiskellut parapsykologisia teemoja vuosia Kaakkois – Aasiassa ja matkustellut vuosikymmeniä ympäri maailmaa erinäisissä henkimaailmallisesti aktiivisissa kohteissa.

Alexei kuuluu Iso-Britannialaisiin vuonna 1862 perustettuun paranormaaleja ilmiöitä tutkivaan The Ghost Club seuraan ja vuonna 1882 perustettuun parapsykologiseen Society for Psychical Research seuraan. Hän kirjoittaa artikkeleita myös aikakausilehti Äärettömään sekä pitää aavekuiskaaja – blogia.

Lisäksi hän luotsaa Facebook – ryhmää: TARINAT JA TOTUUS MAAILMAN SALAPERÄISISTÄ PAIKOISTA JA MYYTEISTÄ.


Historialliset loitsurituaalit Suomessa ja Karjalassa

Siria Kohonen

Klo 12.30 Luento

Loitsut ja niihin liittyvä rituaalinen toiminta olivat vielä 1900-luvun alullakin Suomessa ja Karjalassa varsin elinvoimainen perinne. Suomalais-karjalaiset loitsut olivat runomuotoisia rituaalitekstejä, joita käyttivät erityisesti spesialisoituneet tietäjät mutta jonkin verran myös tavalliset maallikot. Tässä luennossa syvennytään loitsujen muotoihin ja merkityksiin erityisesti 1800-luvulla mutta myös varhaisemmin historiassa.

Luennoija Siria Kohonen on Helsingin yliopiston tutkija, tohtori folkloristiikasta ja maisteri uskontotieteestä. Hänen asiantuntemusalueisiinsa kuuluvat erityisesti historiallinen kansanparannus Suomessa ja Karjalassa, parannusrituaalit ja -loitsut, uskomustarinat ja kognitiivisen uskontotieteen magiatutkimus. Siria on myös yksi Päivystävä folkloristi -blogin kirjoittajista.

Kuva: Anna Muotka


Dreams: how can they help us? 

Michelle Karen

Klo 13.30 Luento

How can we prepare for dreaming? How to keep a dream journal? What different types of dreams are there? How can we understand them? How can we lead a better, more fulfilled life thanks to the messages contained in our dreams?


Tulkoot Tuonelan tuvista – Vainajainpalvonta muinaisessa Suomessa

Jutta Koskinen

Klo 14.30 Luento

Kuolema on väistämätön osa ihmisen elämää ja historian aikana eri kulttuurit ovat kehittäneet ainutlaatuisia tapoja käsitellä vainajaa. Entisaikojen suomalaiset ovat pystyneet  jopa varautumaan lähestyvään kuolemaan erilaisten ennusmerkkien avulla. Mitä tapahtui ihmiselle kun oli aika astua Tuonelaan? Mitä erilaisia rituaaleja ja tapoja läheisten tuli suorittaa, jotta saatiin vainajalle sujuva siirtyminen tuonpuoleiseen? Mitä tapahtui, jos kaikki ei mennyt niin kuin piti?

Tule kuuntelemaan muinaisten suomalaisten matkaa kuolinvuoteelta haudanlepoon ja siitä tuonnemmas.

Luennoitsijana toimii Jutta Koskinen, joka toimii elämysyrittäjänä hämeenlinnalaisessa Ulottuvuusmatkat Oy:ssä. Koskinen tutkii suomalaista muinaisuskoa ja kansanperinnettä osana työtään.


Messut päättävä Shamaaniseremonia

Anja Kadziolka

Klo 15.30

Tapahtuman voimallisessa päätösseremoniassa saat mukaasi elementtien puhdistuksen ja voiman. Vesi, maa, tuli ja ilma tasapainottavat energiakehosi ja voit tuntea elementteien virtaavan omassa kehossasi. Miten olet yhtä kaiken kanssa ja itsekin osa luonnonvoimaa. Voit antaa shamaanirummun ja shamanistisen äänimaailman viedä sinut omalle henkiselle matkallesi etsimään vastauksia ja hakemaan hoitoa. Oppaasi ja auttajasi, esi-isät ja esi-äidit kulkevat mukanasi matkan aikana. Vastaanotat puhdasta valon ja Äiti Maan rakkaudellista energiaa. Seremonia on elämyksellinen, mystinen matka omaan muinaiseen, alkukantaiseen voimaasi.

Seremonian vetää Anja Kadziolka, shamaani, joka kanavoi hoitavaa energiaa voimallisesti laulun ja äänten, musiikin sekä kehon liikkeen kautta, henkimaailman auttajien, luonnon elementtien ja voimaeläinten avustuksella.


Scroll to Top