Messujen pääteema:

Pakanalliset syysmessut – Pohjolan kansanperinnettä ja mytologiaa

Tapahtumapaikka

Hotelli Rantapuisto

Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki

Messujen aukioloaika: 

La 7.10.2023 klo 11.00 – 19.00 / 02.00 

Klo 19 loppuu päiväohjelma ja pakollinen myyntiaika. Myyntiä saa jatkaa niin kauan, kuin tapahtumassa on ohjelmaa (02.00 asti).  Klo 19-20 on ulkona iso tulirituaali, jonka aikana sisällä ei tapahdu mitään ohjelmaa. Tästä lisää alempana. Klo 20 alkaa iltaohjelma kolmessa paikassa (auditoriossa, Kallolavalla ja Kellariravintolassa) Kallolavan ja auditorion ohjelma loppuu noin klo 22 ja Kellariravintolassa bileet jatkuu klo 02 asti.

Su 8.10.2023 klo 11.00 – 17.00

Pystyttäminen ja purku: 

Pe 6.10.2023 klo 17.00 – 24.00 (pl.basaaripaikat)

La 7.10.2023 klo 09.00 – 11.00 

Purku: Su 8.10.2023  klo 17.00 – 20.00

Mikäli tarvitset pidemmän pystytys- tai purku-ajan, laita meille viestiä, katsotaan saammeko sen järjestymään. Ilman erillistä ilmoitusta emme ota myyjiä vastaan ennen klo 09.00 lauantaina.

Messutoimisto on avoinna lipunmyynnin yhteydessä

Perjantaina 6.10 klo 17.00 – 

Lauantaina 7.10. klo 09.00 –  22.00

Sunnuntaina 8.10 klo 10.00 – 17.00

Messutoimistosta löytyy tulostin. Voit lähettää tiedostot messut@pakanallisetmessut.fi osoitteeseen (älä käytä tätä osoitetta muuten) ja noutaa messutoimistosta. A4 kokoinen tuloste maksaa 1€ ja A3 2€. Messutoimistossa on myös jonkin verran vaihtorahaa, jos sille on messujen aikana tarvetta. Messutoimistosta saattaa löytyä myös sakset, teippiä, nippusiteitä yms hätävaraa, kunhan edellinen lainaaja on ne muistanut palauttaa.

Mitä tahansa siis tarvitset, messutoimisto koittaa venyä myös mahdottomiin suorituksiin 🙂

Markkinointi

Messuilla on omat nettisivut www.pakanallisetmessut.fi sekä facebook- ja instasivut. Koska myyjiä on tähän mennessä ilmoittautunut lähes sata ja ohjelmaa on tulossa ennätysmäärä, emme pysty edellisvuosien tapaan julkaisemaan kaikista myyjistä myyjäesittelyä erikseen. Haluamme kuitenkin informoida asiakkaita mahdollisimman paljon runsaasta tarjonnasta, joten kaikki myyjät on listattu https://www.pakanallisetmessut.fi/naytteilleasettajat/ sivulle. Käy tarkistamassa omalta osaltasi, että linkit toimivat ja vievät oikeaan paikkaan, myös alakategorioissa.

Pakanalliset syysmessut 2023 Facebook-tapahtuma löytyy osoitteesta https://fb.me/e/Od6DmxSH. Tapahtumassa on julkaisujen ennakkohyväksyntä päällä, mutta voit käydä vapaasti esittelemässä oman yrityksesi tapahtumassa. Päästämme julkaisuja tasaiseen tahtiin läpi. Kaikissa syysmessuihin liittyvissä postauksissa voit käyttää myös meidän “Olemme mukana” kuvaketta, jotka voit ladata omaan käyttöön täältä https://drive.google.com/drive/folders/1AtUtcUQw7z_gNvdZWA5xW3R9TrfVdEGF?usp=sharing

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan jakamaan kaikki stoorit, mihin tägäätte @pakanallisetsyysmessut. Meillä on somea tekemässä messutiimistä Tia, joka vastailee todennäköisesti sekä instassa, että facessa syysmessujen puolesta. 

Verkkosivu https://www.pakanallisetmessut.fi/

Facebook -sivu  https://www.facebook.com/pakanalliset.syysmessut

Facebook tapahtuma https://fb.me/e/Od6DmxSH

Instagram https://www.instagram.com/pakanallisetsyysmessut/

Majoitus

Rantapuisto on loppuunmyyty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Perjantain ja lauantain välille löytyy vielä jonkun verran huoneita. Lähellä on myös Rastilan leirintäalue, mistä kannattaa tiedustella vapaita mökkejä.

Mitä myyjäpaikkaan sisältyy?

 • Myyjäpaikan hintaan sisältyy paikkakokoon sidottu määrä rannekkeita.
  • Basaaripaikkoihin sisältyy 1kpl ranneke (paikka 80 2 ranneketta)
  • Pöytäpaikkoihin ja 4 neliön paikkoihin sisältyy 2kpl rannekeita
  • 6 neliön paikkaan sisältyy 3 ranneketta
  • Myyntihuone nro 3 sisältää 3 ranneketta, myyntihuoneet nro 5-10 sisältää 4 ranneketta
  • 10 neliön paikkaan sisältyy 4 ranneketta
  • Kellariravintolan kabinetti sisältää 3 ranneketta
  • Ulkomyyntipaikat ja ruokamyyjäpaikat sisältävät 2 ranneketta

Tarkempia kuvauksia paikoista kannattaa tarkistaa https://usercontent.one/wp/www.pakanallisetmessut.fi/wp-content/uploads/2023/04/Myyjien-osallistumisehdot-ja-myyntipaikat-2023.pdf

Mikäli tarvitset lisää myyjärannekkeita, ne voi ostaa suoraan verkkokaupasta: https://www.pakanallisetmessut.fi/tuote/myyjaranneke/ salasana on PaMe2023

Voit ostaa myös asiakasrannekkeita linkistä https://www.pakanallisetmessut.fi/tuote/asiakasranneke/ Myynnissä on vain koko viikonlopun ranneketta ja sen hinta on 25€ (norm.35€). Salasana PaMeL2023. Laita lisätietoja kohtaan asiakkaiden nimi/nimet, niin voimme lisätä heidät Tiketin järjestelmään ja liput löytyy nimellä lipunmyynnistä.

 • Myyjäkahvit kakkoskerroksen huoneessa 4, siellä voi vapaasti myös hetken hengähtää ja tilasta löytyy myös mikro, mikäli haluat lämmittää eväitä.
 • Merenranta-aamusaunan ja paljun sunnuntaille klo 8.00 – 10.00, myös kaikille myyjille ja esiintyjille, jotka eivät yövy hotellissa. Ota pyyhe ja uimapuku mukaan. Rohkeimmat voi toki pulahtaa myös mereen aamu-uinnille. Saunassa on kuulemma ollut perinteisesti messujen parhaat jutut!

Olethan muistanut lukea Pakanallisten messujen sivuilta löytyvät osallistumisehdot.

https://www.pakanallisetmessut.fi/naytteilleasettajat/info-naytteilleasettajille/myyjahakulomake/osallistumisehdot/

Pöytäpaikan varanneilla on pöytä ja tuolit paikallaan. Tuothan mukanasi oman liinan pöydän päälle. Koska tila on rajallinen, pöydän ulkopuolelle ei voi laittaa mitään tavaroita. Ts. pöydän eteen ja sivuille ei saa levittäytyä. Ainoa suunta on ylöspäin 🙂 Tuplapaikan varanneet voivat hyödyntää pöytien välin.

Vain rekkipaikan lunastaneet saavat laittaa pöydän viereen rekin tai muun vastaavan kokoisen telineen.

Seiniin ja oviin kaikenlaisen materiaalin (esim julisteiden) kiinnittäminen on kielletty kaikkialla hotellissa!

Mikäli olet varannut erillisen myyjähuoneen, ilmoitathan 2.10 mennessä, haluatko pitää huoneessa olevat pöydät ja tuolit vai viedäänkö ne pois?

Saapuminen: Huomioi, että osaston on oltava valmis la 7.10 klo 11:00 mennessä. Saat lipunmyyntipisteeltä/messutoimistosta heti sisääntulon yhteydessä  paikkasi mukaisen määrän rannekkeita, jotka oikeuttaa kulkemiseen sisään ja ulos tapahtumaan. Näytteilleasettajat-sivulla on myyjien pohjakartta. Tavaroiden lastaus sujuu helpoimmin auditorion puoleisesta lipunmyynnin ovesta Hyrskyyn, Kuohuun, Kellariravintolan aulaan, Kellariravintolaan ja myyntihuoneisiin 6-9. Muihin tiloihin on helpoin kuljettaa tavarat respan ovesta. Tule ensimmäisenä ilmoittautumaan messutoimistoon respan lipunmyynnin yhteydessä. Pidätämme oikeuden muuttaa pohjakarttaa yllättävien syiden vuoksi, mutta olemme silloin välittömästi yhteydessä niihin myyjiin, joita asia koskee.  Ovilla on kova ruuhka, joten purathan tavarasi mahdollisimman pikaisesti sisään ja siirrä sen jälkeen autosi parkkipaikalle. Paikalla on muutamia rullakoita, mihin tavarat voi purkaa autosta ja viedä omalle paikalle, mutta rullakot pitää myös tyhjentää välittömästi, jotta seuraava saa ne käyttöönsä.

Purku: Näyttelyosaston purkamista ei saa aloittaa ennen purkuajan (su. 17:00) alkamista.  Mikäli näin tapahtuu, perii järjestäjä näyttelyosaston hinnan kaksinkertaisena. Osaston täytyy olla tyhjä ja siisti purkuajan päättymiseen su 20:00 (ilmoita, jos tarvitset pidemmän purkuajan) mennessä. Mikäli näyttelyosasto on jätetty siivoamatta tai purkamatta, on järjestäjällä oikeus laskuttaa näytteilleasettajaa siivoamisesta ja/tai purkamisesta koituneesta työstä.

Parkkipaikat: Hotelli Rantapuiston parkkipaikka on valitettavasti huomattavasti pienempi kuin aiemmin, johtuen naapurissa sijaitsevasta rakennustyömaasta. Hotellin päädyssä on henkilökuntaparkkipaikka. Toivomme, että sitä parkkipaikkaa käyttäisi ensisijaisesti hotellilla yöpyvät myyjät ja se täytettäisiin mahdollisimman tiiviisti.

Esteetön liikkuminen: Kivi ja Kallio ovat kakkoskerroksessa ja niihin ei ole muuta kulkureittiä kuin raput. Tuuli ja Viima ja muut takasiivessä olevat tilat on muutamien lyhyiden rappujen päässä. Näihin pääsee myös kiertämällä ulkokautta ilman rappuja. Yläkerran juhlatilaan Yliseen pääsee pyörätuolilla keittiön hissin kautta. Muut tilat ovat esteettömiä. Tiloista löytyy invavessa. Kaikki ohjelma on esteettömästi seurattavissa. Pyörätuolilla kulkevat henkilöt avustajineen pääsee ilmaiseksi messuille.

Aarrekarttaseikkailu

Tänä vuonna houkuttelemme asiakkaat kiertämään todellakin joka kolkan hotellista aarrekartan avulla. Nimi ja tarina on hiukan vielä somistetiimin mietinnässä, mutta julkaisemme sen mahdollisimman pian asiakkaille. Rasteja siis tulee olemaan juurikin niissä kaukaisimmissa ja hiukan vaikeasti löydettävissä kohteissa. Palkintoina arvotaan kolme sisällöltään samanlaista tuotekassia. Mikäli haluat osallistua kassin sisältöön, ilmoita meille 2.10 mennessä millä tuotteella osallistut. Näitä tuotteita tarvitsemme siis 3 kpl ja ne voi toimittaa suoraan messuille viimeistään lauantaiaamuna. Lisäksi kaikki aarrejahtiin osallistuneet saavat nostaa itselleen pikapalkinnon, joka on alennuskoodi tai pikkuinen lahjus johonkin messuilla mukana olevaan yritykseen. Alennuskoodi voi olla esimerkiksi 10 prosentin alennus kertaostosta heti messuilla, myöhemmin kivijalkapuodissa tai esim verkkokaupassa tai se voi olla messuilta heti mukaan  saatava pikkulahjus tmv. Idea siis tässä on se, että mukana olevat näytteilleasettajat saavat alennuskoodien kanssa myös enemmän kauppaa. Voit siis itse päättää miten houkuttelevan edun teet. Tarvitsemme näitä pikapalkintoja useita. Olethan näistäkin yhteydessä mahdollisimman pian, niin saat tarkempia ohjeita.

Ulkorituaali Olemme saaneet aiempina vuosina asiakkailta palautetta, jossa toivotaan yhä enemmän yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna järjestämme lauantaina klo 19-20 ulkorituaalin, mihin toivomme mahdollisimman monen myyjänkin osallistuvan. Rituaalin tarina liittyy noitarovioon. Ulkorituaali alkaa noitaroviolta noin klo 19 ja Todellisuuspakolaiset johdattavat osallistujat rantaan nuotiopaikalle, missä saamme nauttia yhdessä olosta ja upeista tuliesityksistä vajaan puolen tunnin ajan. Mikäli mereltä puhaltava tuuli on kova, pysyttelemme hotellin etupihalla tuulensuojassa. Rituaaliin saa ja on oikein toivottavaakin osallistua esim rumpujen kanssa. Mikäli haluat noitana saapua ottamaan vastaan rantaan tulevaa joukkoa, pukeudu noidan juhlapukuusi, ota mukaasi luuta tai sauva ja saavu rantaan tulipaikalle viimeistään 18.55.

Iltaohjelma: Tänä vuonna kaikki iltaohjelma sisältyy messulipun hintaan ja on siis kaikille myyjille ja esiintyjille ilmaista. Kallolavalla alkaa klo 20 Nestin livekeikka ja klo 21 soittaa Kallomäki. Auditoriossa alkaa klo 20 Huntu-dokumentin esittäminen ja sen jälkeen siihen liittyvä paneelikeskustelu. Kellariravintola on illalla K18 aluetta ja ohjelma alkaa siellä klo 20.15. Noin klo 22 asti saamme nauttia useista musiikki- ja tanssiesityksistä ja sen jälkeen 02 asti yöllä Kellariravintolassa reivit.

Scroll to Top