Medialle

Toivotamme median edustajat ja somevaikuttajat lämpimästi tervetulleiksi messuille! Laita meille 20.10 mennessä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla info@pakanallisetmessut.fi ja kerro kuka olet ja minkä median edustajana olisit tulossa messuille. Akkreditoituna median edustajana pääset vapaasti tutustumaan messuihin (ei koske Ylisen ja Alisen K18 tapahtumia). Laitamme tarkemmat ohjeet sähköpostiin.

Pakanalliset syysmessut – Pohjolan kansanperinnettä ja mytologiaa

Pakanalliset syysmessut järjestetään Hotelli Rantapuistossa Helsingissä 22-23.10.2022 jo kuudetta kertaa. 

Pakanallisilta syysmessuilta on mahdollista saada tietoa kansanperinteistä, luonnonuskonnoista, pakanallisuuden suuntauksista ja siitä, miten ne tulevat esille nykypäivänä. 

Tänä vuonna on ennätysmäärä upeita näytteilleasettajia, joiden myyntipöydiltä löydät pakanalliseen henkeen sopivia tuotteita tai voit käydä kokeilemassa erilaisia hoitoja tai ottaa vaikka tarot-tulkinnan.

Messuilla on lisäksi erilaisia informatiivisia luentoja, mielenkiintoisia työpajoja sekä mahdollisuus pakana-aiheiseen walk-in tatuointiin tai lävistykseen.

Pakanalliset syysmessut tuovat keskellemme suomalaista mytologiaa, wanhan kansan tapoja, haltiaväkeä, tabuja aiheita pakanallisista uskonnoista, iloisia kohtaamisia ja erikoisia löytöjä.

Tänäkin vuonna Rantapuiston auditoriossa kuullaan hyvin monipuolisia luentoja. Lehto ry:n puheenjohtaja Katariina Krabbe käsittelee luennossaan uuspakanuutta ja kulttuurin omimista, Suomen Noitaopiston rehtori Iina Lappalainen esittelee Noitaopiston toimintaa ja tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg modernin noituuden syntyä. Luentoaiheissa on lisäksi mm. kasvien käyttöä magiassa, astrologian rinnakkaistodellisuuksia, jalokivien tehtävä muinaisessa pakanuudessa, Suomalaisen shamanismin syntyä ja pakanallisten hautajaisten järjestämistä. 

Messujen aikana esiintyy mm. EMMA-palkitussa Tuuletar-yhtyeessä esiintyvä Sini Koskelainen. Hän pitää myös kutsuhuuto-työpajan. Duo Mysticus kertoo musiikillaan ikiaikaisia tarinoita ja luo mystisiä tunnelmia. Tanssiryhmä Hallanmaa tuo Pakanallisille syysmessuille mystistä tunnelmaa Dark Fusion -vatsatanssin muodossa. 

Tänä vuonna esillä on myös useita upeita näyttelyitä pakanahenkisistä valokuvista kirottuihin naamioihin ja luonnonmateriaaleista valmistettuihin hahmoihin. 

Kallolavalla on paljon erilaista ohjelmaa, kuten kirjaesittelyjä, lyhyitä musiikki- ja runoesityksiä ja meet&greet tapaamisia. 

Messut aukeavat lauantaina klo 11:00 ja jatkuvat keskeytyksettä sunnuntaihin klo 17:00 asti. Suurin osa myyjistä pitää yön yli taukoa, mutta ohjelma jatkuu Kallolavan lisäksi K18 tapahtumina Kellariravintolan Alisessa yömyöhään ja juhlatilan Ylisessä tauotta 24 tuntia. 

Alinen, tuo mustien olentojen ja vainajien tyyssija. Laskeudu rappuset alas kohti alista ja liity muiden outojen olentojen kanssa pimeään juhlintaan. Illan ajan saat olla rauhoittavan pimeyden syleilyssä, antautua hurmokselle ja nautinnolle, uskaltautua loitsujen ja rituaalien vietäväksi ja antaa paheiden viedä mennessään.

Ylinen, tuo jumalolentojen tyyssija. Nouse rappuset ylös kohti ylistä ja liity jumalalliseen loputtomaan juhlintaan. Vuorokauden ajan saat olla osa jumalaista näytelmää, kylpeä värivalossa, unohtaa maalliset murheet ja ottaa vastaan vapauttavan rytmillisen energian.

Lisäinfoa messuista löytyy sivuiltamme

www.pakanallisetmessut.fi

https://www.facebook.com/pakanalliset.syysmessut

https://www.instagram.com/pakanallisetsyysmessut/

Annamme mielellämme lisätietoja myös sähköpostilla

info@pakanallisetmessut.fi

tai puhelimitse

Nina Sulkanen 0400788298

Elina Sjöblom 0452553174